Stichting Nationaal Opera en Concert Koor

Recensies Johannes Passion:

NRC Handelsblad (Kaspar Jansen) ****

De Twentse Courant Tubantia (Herman Haverkate): “Bach in theater is nieuwe traditie”.

Operamagazine.nl (Martin Toet): “Het voor de opruiende volks-koortjes verantwoordelijke deel van het NOCK liet venijnig acteerwerk niet ten koste gaan van de complexe meerstemmigheid”.

Cultureelpersbureau.nl (Henri Drost): “ … culminerend in het slotkoor en -koraal op vol volume gezongen door het indrukwekkende Nationaal Opera en Concert Koor”.

Theaterkrant.nl (Oswin Schneeweisz) ****: “Er wordt uitstekend gezongen door het Nationaal Opera en Concert Koor”.

De Stentor (Maarten Mestrom) *****

Johannes Passion 21-03-2014*

Il barbiere di Siviglia 22-11-2013*

Katibu di Shon 01-07-2013*

*Foto´s: Marco Borggreve

Vanaf begin 2013: Nationaal Opera en Concert Koor!

The Odyssey 07-02-2015

Het begin van een episch project ….

En een foto van de uitvoering op 7 februari 2015 in het Muziekcentrum te Enschede:

Later zal er een DVD versie van dit eenmalige concert te verkrijgen zijn.

De Parelvissers 23-01-2015*

Recencies de Parelvissers:

De Volkskrant **** (Guido van Oorschot): “Grootste kracht in zachte klanken”. “Prachtig, zoals etherische zang opstijgt uit de coulissen…”.

De Twentsche Courant Tubantia (Herman Haverkate): “ Oerkrachten in Parelvissers”.”Hier gaat het - ook in de interpretatie van het orkest en koor - om het zo mooi mogelijk tot uitdrukking laten komen van de vloeiende melodieën van Bizet”.

De Telegraaf ***½ (Thiemo Wind): “ Kracht van de eenvoud”.

Trouw *** (Peter van der Lint): “ Les pêcheurs de perles”. “Muzikaal is het allemaal dik in orde …”.

NRC Handelsblad *** (Kasper Jansen): “ Reisopera brengt volop sensuele Parelvissers”.

De Stentor ***** (Maarten Mestrom): “ Reisopera scoort met Parelvissers”.

Dagblad van het Noorden / Leeuwarder Courant *** ( Minke Muilwijk) “Parelvissers Reisopera is op cruciale punten raak”.

Operamagazine.nl (Laura Roling): “Topzang in nieuwe Parelvissers bij de Reisopera”. “Naast de solisten hield het Nationaal Opera en Concert Koor het niveau hoog”.

Theaterkrant.nl **** (Henri Drost): “Reisopera blaast stof van Bizets kaskraker”.

Bachtrack.com (Jenny Camilleri): “Orchestral music sings in Nederlandse Reisopera´s ‘Les pêcheurs de perles’”. “… the youthful sounding National Opera and Concert Choir…”.

Bron: Dagblad Tubantia 17 oktober 2012